Fakta om Stenar

Rosenkvarts

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan och förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.
Chakra: Hjärta, Navel och Bas.

 

 

Ametist

Ametist har en djupt lugnande för tankar och känslor. Ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Ametist stärker vår intuition och andliga närvaro. Chakra: Hjässan

Bergkristall

Bergkristall är en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den harmonisera och sammanlänkar tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi. Chakra: Alla

 

Tigeröga

Tigeröga hjälper vid problem så som låg självkänsla och brist på kreativitet. Den ska också avlägsna blockerad energi i solar plexus-chakrat. Tigeröga hjälper dig att förstå dina egna fel och hjälpa dig se saken från olika perspektiv. Chakra: Solar plexus.

 

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli står i samband med halschakrat och pannchakrat, det som också kallas för tredje ögat. Stenen balanserar halschakrat och öppnar upp pannchakrat, vilket bland annat gör det till en sten som står för sanning och klarhet. Genom att balansera halschakrat hjälper den oss att ge uttryck för vår innersta sanning och vad vi egentligen tycker och tänker, och den gör också att vi lättare kan kommunicera på ett rakt och tydligt sätt och att vi är sanna mot oss själva och vår omgivning. Stenen främjar vänskapsrelationer och balanserar det manliga och kvinnliga i vår personlighet. Stenen hjälper också till att stärka vår identitet.

 

Månstenen

Månstenen hjälper män och kvinnor att ta fram sin feminina sida. Det receptiva och återspeglande i vårt psyke symboliseras av månstenen som hjälper oss förankra dessa kvalitéer i vardagen. Den hjälper oss att attrahera, absorbera och ta emot det vi behöver av den kosmiska mångfalden. Chakra: Hjärta, Solar plexus och Navel.

 

 

 

 

 

Obsidian

Obsidian är en kraftfull sten för jordning, som ger en direkt kontakt med rot chakrat och jorden.
Använd med viss försiktighet, Obsidian släpper oönskade sanningar och negativ energi mycket fort till ytan. Obsidian släpper dessa negativa mönster och tidigare känslomässiga trauman så att själen kan renas helt och hållet.

 

 

Rhodonit

Rhodonit balanserar känslor och lugnar otålighet. Beskyddar mot negativ energier och kritik, och drar till sig kärlek.
Hjälper dig upptäcka dina inre gåvor, utvecklar och stöttar din andlliga och personliga utveckling samtidigt som den hjälper dig få kontakt med ditt högre jag. Ger dig styrka och kraft.

 

 

Howlit

Howlit är en av initierings stenarna som länkar användaren till ett högre själsligt medvetande. Howlit öppnar och förbereder sinnet för att ta emot energier och vishet från initieringar. Howlit är en underbar sten att använd när man behöver minska oron, spänningar och stress. Den lugnar och lindrar känslor, överaktiva sinnen och hjälper dig få en djup och avslappnande sömn.
Ger klarhet, absorberar ilska och negativ energi. Att Meditera med Howlit kan hjälpa en att ansluta till de högre sfären, tillåtande en högre kommunikation på de högre frekvenserna.

 

 

 

Golden Healer

Golden Healer är en kraftfull healing kristall som låter det gyllene ljuset från universum flöda in i kroppen, renar och rensar kroppen och auran från energiblockeringar.

 

 

 

 

Aura Angel

Aura Angel kvarts har doppats i platina och bismuth och sedan behandlats i tryckkammare för att anta sin änglalika färg. Renande på auran och underlättare kontakten med dina änglar och guider. Tar bort negativitet och skyddar dig mot energitjuvar och energiattaker. En starkt andlig sten.